Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente
- 100 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 120 g de azúcar
- 2 cucharaditas de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 839 kJ / 201 kcal
- Białko
- 2.77 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8.62 g
- Błonnik
- 1.02 g
Alternatywne przepisy
Mantecados empolvados
2h
Tortas de Alcázar
40min
Roscos de vino
45min
Pestiños borrachuelos
50min
Bollos de aguardiente (sin azúcar)
1hod. 30min
Pestiños andaluces
1h
Cortadillos de cidra
1h
Marquesas
30min
Almoixàvenas
1hod. 30min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3h 20 min
Roscos chiclaneros
1h
Pudin de pan
3h