Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip

Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip

2.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 stuks

Składniki

  • teentje knoflook
    1
  • Cheddar kaas in stukken
    40 g
  • water
    1600 g
  • vastkokende aardappelen (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    300 g
  • rode bieten (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    350 g
  • olijfolie
    5 el
  • eierdooier
    1
  • zout
    ¼ tl
  • gemalen peper
    3 snuifjes
  • paneermeel en iets meer om in te wentelen
    90 - 130 g
Yoghurt dip
  • yoghurt
    150 g
  • olijfolie
    1 el
  • limoenschil
    1 tl
  • zout
    2 snuifjes
  • gemalen peper
    2 snuifjes
  • verse peterselie als afwerking
    ½ bos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 186.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 616.5 kJ / 147.4 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...