Hartige glutenvrije bladerdeegroosjes

Hartige glutenvrije bladerdeegroosjes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porties

Składniki

  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden (1-2 cm) en vervolgens 30 minuten ingevroren
    200 g
  • glutenvrije bloem
    200 g
  • ijskoud water
    65 g
  • zout
    1 tl
  • eieren koud
    2
  • water te vullen tot 1 l markering
  • Gruyère kaas in stukken gesneden (2 cm)
    100 g
  • verse peterselie
    3 takjes
  • ham, gekookt, in blokjes
    200 g
  • roomkwark
    60 g
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • gerookte paprikapoeder
    ½ tl
  • room, elk type (van koemelk)
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porties

Sód 8036.8 mg
Białko 103.4 g
Kalorie 12774.8 kJ / 3053.3 kcal
Tłuszcz 233.7 g
Błonnik 22.7 g
Tłuszcz nasycony 133.8 g
Węglowodany 153.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...