Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g de jitomate
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva, y un poco más para servir
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 cdita de tomillo seco
- 90 g de queso de cabra
- 600 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 659 kJ / 157 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de pimiento con calabacitas
30 Min
Crema de chile poblano
25 Min
Sopa de nopales
45 Min
Crema de jitomate
30 Min
Sopa de poro y papa
30 Min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 Min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 Min
Sopa de jitomate y elote
40 Min
Sopa de lima
40 Min
Sopa de poro y papa
40 Min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 Min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 Min