脆炒椒麻土豆丝
TM6 TM5

脆炒椒麻土豆丝

4.8 (10 ocen)

Składniki

  • 1 支 新鲜红辣椒 ,切丝
  • ½ - 1 茶匙 花椒
  • 1 汤匙 油
  • 250 克 土豆 ,去皮,切条(约0.5厘米),用自来水冲洗出去表面的淀粉质并沥干
  • 50 克 青椒 ,去籽,切丝(约0.3厘米)
  • 50 克 新鲜黑木耳 ,切丝(约0.3厘米)
  • ¼ 茶匙 盐
  • ½ 汤匙 白醋

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
297 kJ / 72 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
11.2 g
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy