泡椒豆豉蒸鱼

泡椒豆豉蒸鱼

3.8 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 人份

Składniki

  • 嫩豆腐 (约1块),切片(1公分)
    300 克
  • 石斑鱼 (800-1000克),去鳃去鳞并清除内脏,切成蝴蝶状(参考贴士)
    1 尾
  • 泡椒 切成薄片
    2 汤匙
  • 豆豉 洗净
    1 汤匙
  • 500 克
  • 酱青
    2 ½ 汤匙
  • 1 茶匙
  • 鸡精粉
    ½ 茶匙
  • 2 汤匙
  • 食油
    2 汤匙
  • 青葱 切葱花,装饰用
    2 - 3 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 369 mg
Białko 35 g
Kalorie 877 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...