Urządzenia i Akcesoria
凉拌五花肉
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份
Składniki
-
水1000 克
-
葱 打结1 根
-
姜3 片
-
青花椒油 (约1平茶匙)2 克
-
料酒50 克
-
带皮五花肉 切8-9厘米长,4-5厘米宽450 克
-
冷水 提前准备凉白开
-
蒜头20 克
-
花椒粉 (约1平茶匙)2 克
-
糖1 小撮
-
生抽20 克
-
麻油5 克
-
花椒油10 克
-
醋10 克
-
油辣子30 克
-
香菜 切末4 - 5 根
-
葱 切末3 - 4 根
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
438.7 mg
Białko
16.9 g
Kalorie
2081.8 kJ /
498 kcal
Tłuszcz
43.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
夏日凉拌菜
10 Przepisów
Chiny
Chiny