白萝卜丝牛肉汤

白萝卜丝牛肉汤

5.0 6 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 白萝卜 去皮,切成能放入进料口宽度
    1000 克
  • 牛肉高汤块
    1 块
  • 5 克
  • 1300 克
  • 八角
    2 颗
  • 桂皮
    3 克
  • 切片
    20 克
  • 菲力牛排 切成薄片(约1-2毫米)
    300 克
  • 鱼露
    10 克
  • 香菜 切碎
    10 克
  • 切葱花
    10 克
  • 现磨黑胡椒粉
    1 小撮
  • 青柠
    1 片
  • 新鲜豆芽
    100 克
  • 新鲜辣椒 ,切成薄片
    适量
  • 辣椒酱 (opcjonalnie)
    2 茶匙
  • 海鲜酱 (opcjonalnie)
    2 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1488.8 mg
Białko 18.5 g
Kalorie 1013.1 kJ / 242.2 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...