香辣粉蒸肉

香辣粉蒸肉

4.5 11 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 人份

Składniki

蒸肉粉
  • 洗净沥干
    150 克
粉蒸肉
  • 五花肉 洗净切大片(厚约5毫米)
    500 克
  • 八角
    2 个
  • 干红辣椒 切碎
    10 个
  • 花椒
    1 茶匙
  • 料酒
    1 茶匙
  • 红腐乳
    2 汤匙
  • 甜面酱
    1 汤匙
  • 老抽
    1 茶匙
  • 生抽
    1 茶匙
  • 1 茶匙
  • 辣豆瓣酱 例如:郫县豆瓣酱
    1 茶匙
  • 番薯 去皮,切块
    300 克
    300 克 马铃薯, 去皮,切块
  • 蒸煮用
    1500 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 11.3 g
Kalorie 1444 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...