Cobbler aux pêches

Cobbler aux pêches

3.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 portions

Składniki

  • 1 cm de gingembre frais pelé, coupé en morceaux (facultatif)
  • 45 g de sucre
  • 85 g de cassonade
  • ½ citron uniquement le zeste, sans la chair blanche
  • 600 g de pêches surgelées (décongelées 1 heure)
  • 30 g de farine tout usage
  • ¼ c. à thé de cannelle en poudre
  • ¼ c. à thé de sel
  • ⅛ c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée
  • 60 g de beurre non salé en dés
Garniture de biscuit
  • 200 g de farine tout usage
  • 100 g de sucre
  • ½ c. à thé de poudre à pâte
  • 130 g de yogourt grec nature
  • 1 œuf de gros calibre
  • 2 c. à soupe de sucre turbinado
    2 c. à soupe de cassonade

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 128.4 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1433.5 kJ / 342.6 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 63.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...