Cidre de pomme chaud au rhum et à l'érable

Cidre de pomme chaud au rhum et à l'érable

3.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
12 portions

Składniki

  • 60 g de beurre non salé en morceaux
  • 60 g de sirop d'érable pur
  • 1 gousse de vanille graines uniquement
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 1360 g de jus de pomme brut, fraîchement pressé
  • 170 g de jus d'orange
  • 285 g de rhum
  • 170 g de whisky à la cannelle (opcjonalnie) (p. ex. : Fireball)
  • 1 pomme en tranches, pour décorer
  • 1 orange en tranches, pour décorer
    1 orange, zeste seulement, sans chair blanche, pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 176.4 kcal / 738.2 kJ
Białko 0.4 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 21.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 30.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...