Ananas cuit sous vide au caramel

Ananas cuit sous vide au caramel

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 morceaux

Składniki

  • 1 ananas frais (environ 700 g)
  • 450 g de caramel liquide séparé (225 g + 225 g)
  • 2 anis étoilés séparés (1+1)
  • 20 baies de poivre rose séparées (10 + 10)
  • eau pour immerger complètement les sacs (pas plus haut que le niveau de remplissage maximal)
  • 30 g de jus de citron
  • glace ou sorbet à la noix de coco, pour servir
  • pistaches, non salées, décortiquées pour décorer
  • 6 feuilles de menthe pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 morceaux

Kalorie 367.8 kcal / 1539 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 78.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 185.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...