Pozole Verde

Pozole Verde

4.1 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porciones

Składniki

  • 150 g de cebolla
  • 150 g de rábano
  • 500 g de tomate verde en trozos
  • 15 g de chile serrano
  • 1700 g de agua
  • 5 hojas de epazote
  • 15 g de semillas de calabaza
  • 3 dientes de ajo
  • 2 hojas de laurel, secas
  • 1 ramita de tomillo fresco
  • 1 ramita de mejorana fresca
  • 300 g de maíz pozolero, precocido
  • 1200 g de carne de cerdo (pierna, lomo, costilla)
  • 2 cditas de sal
  • 2 cditas de orégano
  • 200 g de lechuga orejona picada
  • limones para acompañar
  • chile piquín, seco para acompañar
  • tostadas para acompañar

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 489 kcal / 2054 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...