Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla
- 150 g de rábano
- 500 g de tomate verde, en trozos
- 15 g de chile serrano
- 1700 g de agua
- 5 hojas de epazote
- 15 g de semillas de calabaza
- 3 dientes de ajo
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 ramita de mejorana fresca
- 300 g de maíz pozolero, precocido
- 1200 g de carne de cerdo (pierna, lomo, costilla)
- 2 cditas de sal
- 2 cditas de orégano
- 200 g de lechuga orejona picada
- limones para acompañar
- chile piquín, seco para acompañar
- tostadas para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2054 kJ / 489 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Cochinita pibil
4 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Agua de horchata
15 Min
Chiles en nogada
1 Std.
Caldo de camarón
40 Min
Chicharrón en salsa verde
25 Min
Chilaquiles rojos
25 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.
Chilaquiles divorciados
1 Std.