Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 600 g de jitomate, en mitades
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de comino en polvo (opcjonalnie)
- 200 g de hojas de espinaca fresca, sin tallos
- 500 g de queso panela, en cubos (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 399 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 Min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1 Std. 30 Min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Pescado para taquear
25 Min
Barbacoa de hongos
30min
Pasta al poblano
35min
Enchiladas suizas
1 Std.
Carnitas de atún
40min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Rajas con queso
25 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.