Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 600 g de jitomate, en mitades
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de comino en polvo (opcjonalnie)
- 200 g de hojas de espinaca fresca, sin tallos
- 500 g de queso panela, en cubos (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 399 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Pastel Azteca low carb
50min
Sopecitos de nopal y pollo
1h 10min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Pescado para taquear
25min
Carnitas de atún
40min
Enchiladas suizas
1u.
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Caldo tlalpeño
1u. 20min
Rajas con queso
25min