Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina tipo 00
- 200 g di burro freddo, a tocchetti
- 130 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 2 g di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 900 g di mele, sbucciate e a tocchetti
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di uvetta sultanina
- 50 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 30 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1495.5 kJ / 357.4 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 77.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blondie alle fragole
40 Min
Menù: Salmone con salsa all'aneto, broccoli e riso; Dessert al cioccolato (Bimby Friend)
40 Min
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Quadrotti cioccolato e pere
1h
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1 godz. 20 min
Frittelle di banana
30 Min
Cream tart a cuore (di LuCake)
10h 20 min
Pane dolce per la colazione
1h 30min
Torta Bimby® ai mirtilli
1 Std. 15 Min
Torta amaretti e mela
2h
Torta Nua
2h
Focaccia con le cipolle TM6
3h 30min