Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a tocchetti
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema alle mandorle
- 100 g di zucchero
- 100 g di farina di mandorle
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di zucchero vanigliato
- 10 g di Rum (opcjonalnie)
- 100 g di burro morbido a tocchetti
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- 1 uovo, sbattuto
- 1 fagiolo secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2895 kJ / 696 kcal / 2895 kJ / 696 kcal
- Białko
- 10 g / 10 g
- Węglowodany
- 44 g / 44 g
- Tłuszcz
- 53 g / 53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino ai 3 colori
8h
Semifreddo alla mela su crumble di biscotti
6h
Piccola pasticceria natalizia
4h
Madeleine al lime
35min
Patè alle castagne in crosta
10 Std.
Manakish (pane za'atar) con creme e salse
2hod. 40min
Sfere di donut al burro di arachidi con salsa al cioccolato
3h 30min
Torta ragnatela
2hod. 40min
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1 Std.
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30min
Torta tripla al cioccolato
3h 55min
Bisque
2h