![Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c8165269bbf43aea7ea90e9c9b67ca54/Derivates/064ca10aabc71413f4f119298e18ee3484b9b36d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Black Garlic Purée
- 100 g black garlic
- 70 g apple juice
Aubergine Miso Spread
- 50 g sunflower oil
- 200 g aubergine, diced (1 cm)
- 40 g miso
- 40 g tahini
- 40 g liquid vegetable stock
- 1 tsp ground cumin
Aubergine Halves
- 1 aubergine
- 3 tsp sunflower oil
-
250
g hen of the woods mushroom, pulled into individual strands
lub fresh king oyster mushroom, pulled into individual strands - 2 Tbsp unsalted butter, diced
Serving
- 16 edible flowers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1832 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 500 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa and Seitan Poke Bowl
1h 40 min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30min
Roasted Cauliflower Houmous
30min
Shiitake Teriyaki Dippers
45 min
Middle Eastern Brunch
1h 20 min
Limoncello Tarts
3h 15min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
30min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Soya Milk Bread Rolls
2h 20min
Sous-vide Miso Aubergine
2h 50min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min