Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mayak Eggs
- 4 medium eggs
- water, up to 1 l mark
- 1 fresh red chilli, deseeded and roughly chopped
- 4 garlic cloves
- 20 g spring onions, sliced (2 mm)
- 40 g onions, cut in pieces
- 100 g soy sauce
-
100
g mirin
lub 50 g sugar - 1 Tbsp sesame seeds
Ramen
- 3 garlic cloves
- 20 g oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 1000 g water
- 100 g carrots, sliced (5 mm)
- 10 g seaweed sheets, cut in pieces
-
100
g fresh shiitake mushrooms, sliced
lub fresh enokitake mushrooms, sliced - 100 - 120 g kimchi, to taste, cut in pieces (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g Korean chilli paste (gochujang)
-
2 - 3
tsp Korean chilli flakes (gochugaru)
lub ½ - ¾ tsp dried chilli flakes - 30 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- 2 Tbsp fish sauce (see tip) (opcjonalnie)
- 1 Tbsp oyster sauce (see tip) (opcjonalnie)
- 4 portions dried ramen noodles (approx. 80 g each)
- water, for cooking noodles
- 160 g silken tofu, cut in pieces
- 2 spring onions, sliced (5 mm)
- sesame seeds, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1357 kJ / 324 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 3180 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Mushroom Wellington
2h 20min
Lion's Mane Mushroom Curry
45min
Miso Carbonara Udon
25 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2h 15min
Satay Tofu Kebabs
1 godz. 5 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Miso Soup with Vegetables
30min