Zoete aardappelschotel met de Peeler

Zoete aardappelschotel met de Peeler

Brak ocen
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porties

Składniki

Pecannotencrumble-topping
  • boter in blokjes, en iets meer om in te vetten
    115 g
  • donkerbruine suiker naar eigen smaak
    60 - 70 g
  • pecannoten gehakt
    85 g
  • bloem
    115 g
Zoete aardappelvulling
  • zoete aardappelen in halve manen (2,5 cm dik)
    680 g
  • water
    1110 g
  • boter in blokjes
    115 g
  • volle melk
    115 g
  • donkerbruine suiker naar eigen smaak
    30 - 60 g
  • natuurlijk vanille-extract
    1 tl
  • zout
    ½ tl
  • gemalen kaneel
    ½ tl
  • gemalen nootmuskaat
    ¼ tl
  • eieren
    2
  • mini marshmallows
    140 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 250 mg
Białko 7 g
Kalorie 2316.4 kJ / 553.6 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...