Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Grünkern
- 130 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, getrocknet
- 20 g Olivenöl
- 200 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
- 1 ½ TL Salz
- 2 Msp. Paprika rosenscharf
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 EL Balsamico, dunkel
- 40 g Tomatenmark
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 400 g passierte Tomaten
- 1 rote Paprika (ca. 200 g), in Würfeln (2 cm)
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 255 g), abgetropft
- 1 Dose Mais (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 685 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1 Std.
Kartoffel-Paprika-Gulasch
45min
Gemüse-Eintopf mit Feta
25min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Bunter Zwiebel-Topf
1 Std.
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 min
Bauerntopf zum Schlemmen
45min
Kartoffel-Curry
30 Min
Tex-Mex-Nudeln
30 Min
Enchilada-Suppe mit Hähnchen und Tortilla-Chips
30 Min
Gyros-Paprika-Suppe
30 Min