Low Meat Chili

Low Meat Chili

4.5 244 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Grünkern
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    130 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, getrocknet
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Hackfleisch, gemischt zerzupft
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    2 Msp.
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Balsamico, dunkel
    1 EL
  • Tomatenmark
    40 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • passierte Tomaten
    400 g
  • rote Paprika (ca. 200 g), in Würfeln (2 cm)
    1
  • Kidneybohnen (Abtropfgew. 255 g), abgetropft
    1 Dose
  • Mais (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
    1 Dose

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 685 mg
Białko 16 g
Kalorie 1335 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...