Garnelencurry mit Basmati-Reis

Garnelencurry mit Basmati-Reis

4.8 101 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Reis
  • Wasser
    1300 g
  • Salz
    1 TL
  • Olivenöl
    20 g
  • Basmatireis
    300 g
Garnelencurry
  • Olivenöl
    40 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Chili, frisch entkernt, mittelscharf
    1
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Bestreuen
    10 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • Koriander, gemahlen
    2 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Tomatenmark
    70 g
  • Kokosmilch (400 g)
    1 Dose
  • Garnelen, roh, mittelgroß, geschält
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 577 kcal / 2414 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...