
Wersje kompatybilne
Garnelencurry mit Basmati-Reis
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reis
- 1300 g Wasser
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 300 g Basmatireis
Garnelencurry
- 40 g Olivenöl
- 100 g Zwiebeln halbiert
- 1 Chili, frisch entkernt, mittelscharf
- 10 g Koriander, frisch Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Bestreuen
- 20 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Salz
- 70 g Tomatenmark
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 500 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 577 kcal / 2414 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 57 g
- Błonnik
- 3 g