Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g caster sugar
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 20 g plain flour
- 40 g cornflour
- 2 whole eggs, separated, room temperature
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp water, hot
Orange custard
- 380 g orange juice
- 50 g cornflour
- 80 g white sugar
- 1 egg
- 600 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp gelatine powder
- 60 g butter, softened
- 40 g orange liqueur
- 250 g plain sweet biscuits
Orange icing
- 100 g icing sugar
- 30 g orange juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1376.3 kJ / 327.7 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 114.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strawberry jelly slice
2 godz. 40 min
Lamingtons
1 Std. 10 Min
Apple cake
1h
Angel cake
5h 15 min
Critters and crawlers
2h 25min
Butterfly cakes
1h
Vanilla honey cupcakes
1h 20 min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Chocolate cream pie
4h 15min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Buttermilk scones
35min