![Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b97bc0b78c21321f0a29fca45e217952/Derivates/544dc0be2d361616bb7dbdaad78af83c26df6be8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Teriyaki Glaze
- 30 g fresh ginger, peeled and sliced (see Tip)
- 100 g Japanese soy sauce (or shoyu)
- 60 g mirin
- 100 g maple syrup, pure
- 520 - 680 g salmon fillet, fresh, skin on or skinless, cut into 4 filets 130 g-170 g ea.
Salmon with Broccoli and Rice
- 250 g rice, white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
- 1000 g water
-
340
g broccoli florets, cut in 3-4 cm florets
lub 340 g sugar snap peas - black sesame seeds, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 green onion, thinly sliced, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2783 kJ / 665.2 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1499.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10 Min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 Std. 5 Min
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50 Min
Pineapple Teriyaki Salmon
30min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45 Min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min