
Urządzenia i Akcesoria
Curry-Kartoffel-Suppe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken700 g
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Möhren in Stücken120 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl30 g
-
Curry1 EL
-
Wasser800 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Majoran, getrocknet1 EL
-
Pimentkörner (opcjonalnie)3
-
Dijon-Senf1 EL
-
Muskat½ TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Sahne und etwas mehr zum Garnieren60 - 80 g
-
Petersilie grob gehackt, zum Garnieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
293 kcal /
1227 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
674 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Einfach vegetarisch
9 Przepisów
Niemcy
Niemcy