Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Haselnüsse
- 3 EL Kräuter der Provence, getrocknet
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Porree, in Stücken (3 cm)
- 50 g Olivenöl
- 800 g geschälte Tomaten, aus der Dose
- 15 g Tomatenmark
- 15 g Basilikum, abgezupft
- 2 Prisen Zucker
- 2 Prisen Pfeffer
-
1
geh. EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 248 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremige Feta-Pasta mit Nüssen
35 Min
Vegane Pasta mit Gemüse und Tomaten-Walnuss-Pesto
40 min
Vegetarische Fladenbrotpizza
30 Min
Vegane Pasta mit Erdnusssauce und Gemüse
30 Min
Nudeln mit Tempeh und getrockneten Tomaten
30 Min
Ravioli-Lasagne
1h
Linguine mit Basilikum-Petersilien-Pesto und veganem Mozzarella
3 Std. 30 Min
Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce
30 Min
Vegane Mac and Cheese
1h
Makkaroni mit Paprika-Frischkäse-Sauce
25min
Vegane Paprika-Rahmsauce
40 min
Vegane Mandel-Pasta mit Spinat
30 Min