Baked Oats mit Heidelbeeren und Pecannüssen

Baked Oats mit Heidelbeeren und Pecannüssen

4.5 233 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Pecannüsse
    50 g
  • Haferflocken, zart
    200 g
  • Milch
    200 g
  • Apfelmus
    250 g
  • Eier
    2
  • Vanilleschote (opcjonalnie) nur das Mark
    1
  • Ahornsirup
    65 g
  • Zimt und etwas mehr zum Bestäuben
    ½ - ¾ TL
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Heidelbeeren
    180 g
  • Naturjoghurt zum Servieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 251 mg
Białko 15 g
Kalorie 1836 kJ / 439 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...