Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Feta-Creme
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 10 g Tomatenmark
- 50 g Milch
- 5 g Honig
- 200 g Feta, in Stücken
Zucchiniwaffeln und Fertigstellung
- 500 g Zucchini, je nach Größe längs halbiert oder geviertelt
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 50 g Milch
- 150 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 10 g Haferflocken, blütenzart
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 893 kJ / 213 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 599 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Waffeln mit Zitrusschmand
25min
Orientalische Waffeln
30min
Bunte Mandel-Hackfleisch-Bällchen
50min
Kartoffelwaffeln mit Tofucreme
1h
Gemüse-Käse-Muffins
1h
Schüttelpizza
40min
Mais-Polenta-Puffer mit Joghurtsauce
1h
Käse-Cracker mit Radieschen-Dip
1 Std. 30 Min
Zucchini-Käse-Pfannkuchen mit Dill-Knoblauch-Sauce
1u. 15min
Spinat-Waffel-Sandwiches
30min
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30min
Bunte Gemüse-Pfannkuchen
45min