Urządzenia i Akcesoria
Baumkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Zucker180 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken (1 cm)100 g
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Kardamom2 Prisen
-
Eier8
-
Mehl90 g
-
Speisestärke90 g
-
Orangensaft (opcjonalnie) zum Beträufeln
-
Kuvertüre (opcjonalnie) zum Überziehen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
59 mg
Białko
7 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Carbonara-Lasagne
1 godz.
Blaubeer-Cheesecake
8 godz. 20 min
Backmischung für Möhrenkuchen
10 min
Apfel-Marzipan-Kastenkuchen
2 godz.
BBQ-Bacon-Faltenbrot
1 godz. 50 min
Bacon Bomb
24 godz.
Kirschplotzer
1 godz. 30 min
Karamellkeks-Pudding
20 min
Hackbällchen-Auflauf mit Kartoffeln
1 godz.
Lemonies
35 min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3 godz.
Marmor-Heidesand
1 godz. 40 min