Hot cross bun loaf

Hot cross bun loaf

4.4 78 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 slices

Składniki

Buns
  • orange zest only, no white pith
    ½
  • baker's flour plus extra to dust
    500 g
  • water
    60 g
  • milk
    160 g
  • dried instant yeast
    10 g
  • salt
    ½ tsp
  • butter
    80 g
  • caster sugar
    50 g
  • light brown sugar
    25 g
  • eggs
    2
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground nutmeg
    1 ½ tsp
  • ground cloves
    ½ tsp
  • sultanas
    100 g
  • currants
    70 g
Piping
  • plain flour
    80 g
  • salt
    1 pinch
  • olive oil
    1 ½ tsp
  • water
    60 g
Syrup
  • freshly squeezed orange juice
    60 g
  • honey
    2 tbsp
  • butter to serve
  • jam to serve

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 334.4 kcal / 1399.1 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 134.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...