![Hot cross bun loaf Hot cross bun loaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6dd6e359d61fa4e1bd5605802997f44a/Derivates/93ecc686ea88c1b766833ef6aa56a5dc79dc0674.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buns
- ½ orange, zest only, no white pith
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 60 g water
- 160 g milk
- 10 g dried instant yeast
- ½ tsp salt
- 80 g butter
- 50 g caster sugar
- 25 g light brown sugar
- 2 eggs
- 2 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cloves
- 100 g sultanas
- 70 g currants
Piping
- 80 g plain flour
- 1 pinch salt
- 1 ½ tsp olive oil
- 60 g water
Syrup
- 60 g freshly squeezed orange juice
- 2 tbsp honey
- butter, to serve
- jam, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1399.1 kJ / 334.4 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 134.5 mg
Alternatywne przepisy
Portuguese Bread (Pão de água)
3hod. 30min
Tomato relish
2u. 10min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Chloe's caramel fudge
24h 30min
Ginger fluff
50min
Tomato passata
1hod. 40min
Thermomumma white sandwich bread loaf
2小时 35 分钟
Edna's lemon curd teacake
40 分钟
Better banana cake
45 分钟
Boston Bun
2hod. 45min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Ginger slice
1hod. 35min