Scones con confettura di frutti rossi e semi di chia (senza glutine)

Scones con confettura di frutti rossi e semi di chia (senza glutine)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pezzi

Składniki

Confettura di frutti rossi e semi di chia
  • 400 g di frutti rossi misti congelati
  • 30 - 50 g di sciroppo di agave a piacere
  • 3 cucchiai di semi di chia
Scones senza glutine
  • 1 cucchiaio di lievito in polvere per dolci senza glutine
  • 1 pizzico di sale
  • 350 g di farina senza glutine + q.b.
  • 125 g di burro freddo a cubetti (vedere consigli)
  • 80 g di zucchero
  • 180 g di latticello
  • 100 g di frutta disidratata mista (opcjonalnie)
  • 2 cucchiai di latte
  • 150 g di panna montata
  • 2 cucchiai di zucchero di canna (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 370 kcal / 1550 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 168 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...