Tiella di Gaeta con scarola e olive

Tiella di Gaeta con scarola e olive

4.7 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 5 g di zucchero
  • 1470 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 200 g di farina tipo 0
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di sale
  • 200 g di semola di grano duro
  • 30 g di succo di limone
Ripieno
  • 2 scalogni a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pezzo di peperoncino rosso
  • 500 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
  • 1 - 2 pizzichi sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 olive nere denocciolate di Gaeta
Terminare la preparazione
  • 20 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 359.2 kcal / 1502.8 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 50.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 803.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...