Tiella di Gaeta con scarola e olive
TM6

Tiella di Gaeta con scarola e olive

4.8 (38 ocen)

Składniki

Impasto

  • 5 g di zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 1470 g di acqua
  • 200 g di farina tipo 0
  • 200 g di semola di grano duro
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di sale
  • 30 g di succo di limone

Ripieno

  • 2 scalogni a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pezzo di peperoncino rosso
  • 500 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
  • 1 - 2 pizzichi sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 olive nere denocciolate di Gaeta

Terminare la preparazione

  • 20 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1502.8 kJ / 359.2 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
50.7 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
2.7 g
Sód
803.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy