Katsu Schnitzel com batata assada, salada de couve, molho de wasabi e aneto

Katsu Schnitzel com batata assada, salada de couve, molho de wasabi e aneto

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

Batatas assadas
  • batata cortada em cunhas
    500 g
  • mel
    5 g
  • azeite
    20 g
  • alho em pó
    ½ c. chá de
  • açúcar amarelo
    2 - 3 pitadas de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    2 - 3 pitadas de
Salada de couve
  • couve branca cortada em pedaços (5-6 cm aprox.)
    300 g
  • molho de soja
    30 g
  • vinagre de arroz
    30 g
  • sementes de sésamo
    1 c. chá de
  • sal
    ¼ c. chá de
  • açúcar
    ¼ c. chá de
Molho de wasabi e aneto
  • aneto só as folhas
    3 pés de
  • pasta de wasabi
    1 - 2 c. chá de
  • vinagre de arroz
    25 g
  • iogurte
    50 g
  • maionese
    50 g
  • açúcar
    2 - 3 pitadas de
  • ovo
    1
  • água mineral c/ gás
    60 g
  • amido de milho
    30 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • farinha
    3 - 4 c. sopa de
  • pão ralado
    100 g
  • costeletas de porco s/ osso (120 g cada aprox.)
    4
  • Óleo q.b. p/ fritar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 800.5 kcal / 3349.3 kJ
Białko 52.7 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 1641 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...