Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 grosses crevettes crues, non décortiquées
- 1 c. à thé de sel, selon le goût, (½ + ½ c. à thé)
- 850 g d'eau
- 70 g de riz au jasmin
- 170 g de chair de crabe frais ou en conserve en gros morceaux, égouttée, (100 g égouttée)
- 1 petit avocat (environ 85 g de chair)
- 2 c. à thé de jus de citron
- ¼ c. à thé de poivre noir moulu
-
micropousses pour décorer
lub feuilles de coriandre fraîche, hachées, pour décorer -
2
c. à soupe de sauce ponzu
lub 2 c. à soupe de sauce soya
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flipbook Digital CA #1
2h
Crème de tomates et grilled cheese Deuxième bol
40 dk
Cornichons à la bière
24h 20min
Smoothie doré aux fruits
10 Min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 dk
Trempette bière et fromage
15 Min
Crème de tomates et grilled cheese
40 dk
Cuisses de poulet teriyaki Sous vide (TM5)
2h
Popsicles tropicaux
4h 5min
Tartinade aux deux saumons à la lime
25 min
Paella mixte (Hestan Cue™)
40 dk
Oeufs bénédictine à l'érable au saumon fumé
40 dk