Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de garbanzos secos
- 1 pellizco de sal
- 1000 g de agua caliente
Cocción
- 1400 g de agua (más 400 g de agua muy caliente)
- 120 g de cebolla cortada en trozos
- 70 g de zanahoria cortada en trozos
- 100 g de puerro cortado en rodajas
- 1 - 2 dientes de ajo sin pelar
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 5 granos de pimienta negra
-
1
hoja de laurel seca
lub 1 ramita de hierbas frescas variadas (perejil, hierbabuena, menta, tomillo, romero, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 455.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocción de garbanzos
12h 55min
Judía blanca de ayuno
9u. 15min
Cocción de arroz integral
35 Min
Tofu
7h 45min
Caldo de carne (pollo o ternera)
40 Min
Apio nabo al vapor (500-800 g) en Varoma
Brak ocen
Harinas de cereales o de legumbres
5 Min
Acelgas con patatas
45 Min
Garbanzos cocidos (Cocción lenta)
14h 40 min
Cocción de alubias
9 Std. 20 Min
Arroz integral precocido
2 Std. 30 Min
Judías blancas cocidas (Cocción lenta)
14h 40 min