Cocción de garbanzos

Cocción de garbanzos

4.2 101 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

  • 300 g de garbanzos secos
  • 1 pellizco de sal
  • 1000 g de agua caliente
Cocción
  • 1400 g de agua (más 400 g de agua muy caliente)
  • 120 g de cebolla cortada en trozos
  • 70 g de zanahoria cortada en trozos
  • 100 g de puerro cortado en rodajas
  • 1 - 2 dientes de ajo sin pelar
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharadita de sal
  • 5 granos de pimienta negra
  • 1 hoja de laurel seca
    1 ramita de hierbas frescas variadas, (perejil, hierbabuena, menta, tomillo, romero, etc.)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 288 kcal / 1204 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 455.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...