Pizza integral con tomate y mozzarella

Pizza integral con tomate y mozzarella

4.5 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

  • 200 g de agua
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar la bandeja y regar la pizza)
  • 20 g de levadura prensada fresca
    1 sobre de levadura de panadería deshidratada
  • 370 g de harina integral
  • 1 cucharadita de sal
  • 4 cucharadas de salsa de tomate
  • 2 tomates cortados en rodajas finas
  • 200 g de queso mozzarella rallado
  • 1 cucharadita de orégano seco
  • albahaca fresca (solo las hojas para decorar)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 342 kcal / 1436 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...