Wersje kompatybilne
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 6 green onions, trimmed, cut into pieces, plus extra to garnish
- 3 garlic cloves
- 1 oz ginger, peeled
- 4 oz orange juice
- 3 oz soy sauce
- 2 oz sesame oil
- 1 oz Korean chili paste (gochujang)
- 2 tbsp brown sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 pork chops, boneless, thick cut (approx. 1 in.)
Spicy Rice
- 35 oz water
- 6 oz long-grain white rice
-
onion, to brush grill
lub vegetable oil, to grease
Pork Chops and Steamed Bok Choy
- 20 oz baby bok choy, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1245 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1h 5min
Korean Beef Sauté
1h 25min
Huli Huli Chicken Skewers
50min
Bourbon-Glazed Chicken Wings
50min
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
35min
Sweet and Sour Pork Ribs
30 min
Hoisin Pork Bowl
45 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1h 25min
Baby Back Ribs with Chipotle BBQ Sauce
1h 30min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 godz. 35 min
Char Siu Pork with Rice
8hod. 40min
Pineapple Pork Chops
2 Std. 40 Min