Baklava vegan

Baklava vegan

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 unidades

Składniki

  • pistácio s/ casca e s/ sal
    200 g
  • açúcar
    200 g
  • noz
    150 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • azeite mais q.b. p/ untar
    200 g
  • massa filo (8 folhas, cada 33x46 cm aprox.)
    350 g
  • água
    150 g
  • xarope de ácer
    100 g
  • raspa de laranja
    1 c. sopa de
  • canela em pó
    1 c. sopa de
  • água de rosas
    2 c. chá de
  • sumo de limão
    2 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 239.5 kcal / 1002 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 68.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...