Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- 20 g sal
- 4 c. chá de pimenta rosa
- 3 coxas de pato c/ pele e c/ osso (780 g aprox.)
- 1100 g gordura de pato
- Mel q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 35023.2 kJ / 8370.8 kcal
- Białko
- 146.4 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 864.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 289.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 3383.9 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de salmão
55min
Coxas de pato com molho de mirtilo e salteado de legumes
3 Std. 30 Min
Cebola frita com molho de iogurte
30min
Ajo blanco com salmão e cebolinho
10min
Pão Venezia
17h 10min
Bife com manteiga de ervas
2h 15 min.
Caldo de peixe - TM5
25min
Salada de pepino com molho de iogurte e cebolinho
2h
Polvo com creme de curgete
1h 5min
Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise
2u. 20min
Entrecosto à coreana com mini tortilhas
4h 10min
Sopa com pernil de porco fumado
18 Std. 25 Min