Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle a metà
- 120 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di verdure miste pulite a pezzi (es. patate, carote, zucchine, gambi di sedano, pomodori, foglie di bietola, fagioli precotti, zucca)
- 1000 g di acqua
-
2
cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 2 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 cucchiaino di sale
- 120 g di pasta tipo ditalini o pasta di formato piccolo per minestre
- 6 cucchiai di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
- 6 foglie di basilico fresco
- 6 - 18 cucchiaini di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 min.
Cavolfiori gratinati
50 min.
Polpette al sugo
45 min.
Minestrone
45 min.
Vellutata di verdure
40 min.
Minestra saporita di pasta e verdure
50 min.
Minestrone
45 min.
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min.
Salsa al pomodoro
40 min.
Zuppa di verdure
25 min.
Salsa al pomodoro
25 min.
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 min.