![Minestrone Minestrone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BEB44403-2EB7-4732-B437-CDF5075EA368/Derivates/8536D17F-E4A0-4507-BAA8-36EAD027F679.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle a metà
- 120 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di verdure miste pulite a pezzi (es. patate, carote, zucchine, gambi di sedano, pomodori, foglie di bietola, fagioli precotti, zucca)
- 1000 g di acqua
-
2
dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 2 cucchiaini colmi di dado vegetale fatto in casa - 1 cucchiaino di sale
- 120 g di pasta tipo ditalini o pasta di formato piccolo per minestre
- 6 cucchiai di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
- 6 foglie di basilico fresche
- 6 - 18 cucchiaini di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Patate lesse
30 min
Besciamella
15 Min
Purè di patate
50 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45min
Verdure al vapore
20 min.
Piselli al prosciutto
20 min.
Cavolfiori gratinati
50 Min
Polpette al sugo
45min
Minestrone
45min
Salsa al pomodoro
40 Min
Zuppa di verdure
25min
Cavolfiore gratinato
55 Min