Purea di patate
TM6 TM5

Purea di patate

4.7 (44 oceny)

Składniki

  • 1000 g di patate a pasta farinosa, a fette (5 mm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 400 g di latte
  • 30 g di burro, non salato, a pezzi
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1245 kJ / 296 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
43.3 g
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy