Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di patate a pasta farinosa, a fette (5 mm)
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di latte
- 30 g di burro, non salato, a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 296 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 min.
Insalata di patate
1h 5 min.
Torta di mele
1h
Panna montata
10 min.
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Impasto per pizza
1h
Polpette al sugo
45 min.
Besciamella
15 min
Besciamella
15 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min.
Torta di mele
1h 30 min.
Purè di patate nature
55 min.