![Focaccia Focaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b84009a90f002cbd7ddd3c5b9be58ee3/Derivates/82e8b577198d053800ec4dce14a4f89c63ba53a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 560 g di acqua
- 3 g di lievito di birra disidratato
- 400 g di farina manitoba (13 g di proteine)
- 10 g di sale
- 55 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di succo di limone
- semola di grano duro q.b.
- fiocchi di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 970.1 kJ / 231.9 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 493.5 mg
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza integrale
2 godz.
Pagnotta rustica
3klst
Pizzette rosse
4 godz.
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Piadina (vegan)
45 Min
Grissini Rubatà
2h 30 min
Ravioli di Santo Stefano
2 godz.
Focaccia cipolle e zucca
2 godz.
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Impasto base per pane
1 Std.
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1 Std.
Focaccia genovese (TM6)
5h