Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno (30 g circa)
- 40 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco, secco
- 720 g di acqua
-
1
cubetto di dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne o vegetale - ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7249 kJ / 1733 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 250 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 Min
Purè di patate
50min
Purea di patate
45min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Purè di patate
45min
Risotto alla milanese
30 Min
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30 Min
Impasto per pizza
1h
Polenta
1h
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Risotto ai pomodori con burrata
30 Min