Risotto alla parmigiana
TM31 TM5

Risotto alla parmigiana

4.6 (83 oceny)

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 scalogno (30 g circa)
  • 40 g di burro
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
  • 60 g di vino bianco, secco
  • 720 g di acqua
  • 1 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) di carne o vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale

Wartości odżywcze
na 4 porzioni
Kalorie
7249 kJ / 1733 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
250 g
Tłuszcz
58 g
Błonnik
7.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy