Risotto al parmigiano

Risotto al parmigiano

4.6 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
    40 g
  • scalogno (30 g circa)
    1
  • di burro
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
    320 g
  • di vino bianco, secco
    60 g
  • di acqua
    720 g
  • cubetto di dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
    1
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo, di carne o vegetale
  • di sale a seconda del gusto personale
    ½ - 1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 1733 kcal / 7249 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 250 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...