Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno (30 g circa)
- 40 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco, secco
- 720 g di acqua
- 1 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) di carne o vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7249 kJ / 1733 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 250 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto ai pomodori con burrata
30 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Riso in bianco
25 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Impasto per pizza
1 Std.
Risotto alla parmigiana
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Polenta ticinese
45 Min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 Min
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30 Min
Purea di patate
45 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 Min