Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce

Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce

3.7 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

Puddings
  • strong brewed coffee
    230 g
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    185 g
  • caster sugar
    300 g
  • dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
    150 g
  • rum
    75 g
  • eggs (approx. 1.5 medium eggs), whisked
    75 g
  • plain flour plus extra for flouring
    185 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
Chocolate Caramel Sauce
  • whipping cream
    470 g
  • liquid glucose
    1 ¼ Tbsp
  • milk chocolate small pieces or callets
    150 g
  • granulated sugar
    240 g
  • unsalted butter cold, diced
    75 g
  • ice cream (opcjonalnie) for serving

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 1064 kcal / 4437 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 66 g
Węglowodany 105 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...