Wersje kompatybilne
Popcorn Prawns with Vegan Aioli and Cocktail Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocktail Sauce
- 125 g sunflower oil
- 75 g soya milk, unsweetened
- 50 g tomato ketchup
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp Dijon mustard, to taste
- 1 - 2 pinches ground white pepper, to taste
Vegan Aioli
- 125 g sunflower oil
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp Dijon mustard
- 1 ½ Tbsp aquafaba (tinned chickpea liquid)
- ½ Tbsp apple cider vinegar
- 1 pinch fine sea salt
Popcorn Prawns
- 150 g gluten-free plain white flour
- 2 tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g cornflakes, vegan and gluten free (see tip)
- 140 g vegan butter, diced
- 300 g large raw prawns, peeled, deveined
-
1000
g sunflower oil, for frying
lub vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2376.8 kJ / 568.1 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 638.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cullen Skink
45 min
Thai Red Curry Paste
Brak ocen
Toasted Coconut Coffee
10 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Gut Immunity Shot
5 min
Incan Hot Chocolate
40min
Coffee Protein Recovery Shake
5 min
Avocado and Basil Dressing
10 min
Cold Soba Noodles with Edamame and Dipping Sauce
40min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50min
Elderflower Basil Gin Fizz
10 min
Lime and Lemonade
5 min