Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 portions
Składniki
-
pistachio nuts, unsalted, shelled plus extra roughly chopped for garnishing150 g
-
walnut halves300 g
-
granulated sugar230 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing250 g
-
vegetable oil70 g
-
filo pastry9 sheets
-
water200 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
72.6 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
2302.3 kJ /
550.3 kcal
Tłuszcz
45.6 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Unbaked Marbled Cheesecake
4 godz. 35 min
Polish Doughnuts (Pączki)
1 godz. 20 min
Three-milk Cake
2 godz.
Lollipops with Strawberries
40 min
Frozen Fruit Sorbet (3-in-1)
5 min
Blood Orange Margarita
15 min
Pierogi with Meat
1 godz.
Grisons Barley Soup
55 min
Rich Lemon Ice Cream
12 godz. 10 min
Karpatka
10 godz.
Football Cake
3 godz. 30 min
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
45 min