Homemade miso soup

Homemade miso soup

4.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • dried wakame leaves
    10 g
  • kombu (12 x 12 cm)
    1 piece
  • water to soak
  • water
    1000 g
  • sake
    20 g
  • mirin
    20 g
  • bonito flakes
    20 g
  • shiro (white) miso paste
    100 g
  • silken tofu cut into cubes (1-2 cm)
    300 g
  • spring onions/green onions finely sliced, to garnish
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 122.4 kcal / 512 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 982.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...