Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 1 whole chicken (1.2-1.4 kg, fitting in Varoma dish)
- 1 lemon, cut into halves
- 150 g onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 piece fresh ginger (2 cm), peeled
- 150 g spring onions, trimmed and cut into pieces (approx. 3 spring onions)
- 3 sprigs fresh coriander
- 2 tbsp miso paste (see tip)
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp mirin (see tip)
Broth
- 150 g onion (approx. 1 onion), cut into halves
- 1 - 2 long red chillies, deseeded if preferred
- 3 - 4 dried shiitake mushrooms, soaked and sliced
- 1 tsp sesame oil
- 1 tbsp chicken stock paste, homemade
- 1550 g water
- 4 eggs (whole)
- 400 g udon noodles, rinsed and separated (see tip)
- 120 g carrot (approx. 1-2 carrots), cut into halves lengthways and cut into slices (1 cm)
- 100 - 150 g canned baby sweetcorn, drained and cut into halves
- 150 - 200 g broccoli, trimmed and cut into small florets
- 1 - 2 tsp fine salt, to taste
- 1 - 2 spring onions, trimmed and cut into thin slices, to garnish
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, torn, to garnish
- 1 tbsp ready-made fried onions, to garnish (optional) (see tip)
- 1 seaweed sheet (nori sheet), cut into thin strips, to garnish (optional) (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3880 kJ / 923 kcal
- Białko
- 86.3 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango on Coconut Sticky Rice
55 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Potato Buns
3h
Stir fried broccoli and carrots
12min
Sambal udang
50 min
Spicy Bean Curds
1h 15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Chawanmushi
1h 15min
Stir-fried Clams
35 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min