Wersje kompatybilne
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate e maracujá
- 170 g chocolate de leite partido em pedaços
- 75 g polpa de maracujá s/ açúcar
- 15 g açúcar
- 30 g manteiga s/ sal
Macarons roxos
- 210 g açúcar
- 110 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- Corante alimentar em gel roxo (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 386.2 kJ / 92.3 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 11.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons passo-a-passo
1h 30min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2 Std. 30 Min
Tarte de hibisco e framboesa
2 godz. 35 min
Rösti suíço - TM5
Brak ocen
Mil-folhas de chocolate e caramelo
3 godz. 50 min
Tábua de fumados de peixe, pão de azeite e maionese de ervas
3h 15min
Leite creme de pimenta de sichuan e laranja
45 Min
Tempura de coco e legumes da primavera
30min
Pavlova de laranja e pera - TM6
Brak ocen
Cupcakes de cérebro
1h 40 min
Mil-folhas
5 Std.
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2 Std. 30 Min