Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g amêndoa s/ pele
- 250 g açúcar amarelo
- 2 ovos
- 1 clara de ovo batida
- Amêndoa laminada q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de abacaxi
45min
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1h 45min
Panacota de romã
12h
Biscoitos de amêndoa e cereja
12h
Sal de ervas e limão
1h
Bolo das 7 rosas
1h 45min
Manteiga de ervas aromáticas
10min
Bolo podre
55min
Tigeladas
50min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1h 10min
Ferraduras de amêndoa
45min
Bolo de sobras de marmelada
30min