Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carne secca svizzera (Bündner Fleisch), a pezzi
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 150 g di porro, a pezzi
- 150 g di carota, pulita, a pezzi
- 100 g di sedano rapa, sbucciato, a pezzi
- 30 g di burro
- 80 g di orzo perlato
- 800 g di acqua
- 2 cubetti di dado di carne per brodo (per 0.5 l ciascun cubetto)
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca, finemente tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli
50min
Spätzle al formaggio
1h 10min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Crostata di formaggio Gruviera
Keine Bewertungen
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40min
Marmellata di prugne per la dispensa
55min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Zuppa di verdure
25 Min
Zuppa di zucca
35min
Orzo alla mediterranea
1h
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40min
Zuppa d'orzo grigionese
55min