Zuppa d'orzo

Zuppa d'orzo

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • di carne secca svizzera (Bündner Fleisch) a pezzi
    50 g
  • cipolla tagliata a metà
    1
  • di porro a pezzi
    150 g
  • di carota pulita, a pezzi
    150 g
  • di sedano rapa sbucciato, a pezzi
    100 g
  • di burro
    30 g
  • di orzo perlato
    80 g
  • di acqua
    800 g
  • di dado di carne per brodo (per 0.5 l ciascun cubetto)
    2 cubetti
  • di sale + q.b.
    1 pizzico
  • di pepe macinato + q.b.
    1 pizzico
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di erba cipollina fresca finemente tritata
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 367 kcal / 1527 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...